+ ettstegmotsverige

Kärleksproblem

Gösta älskar Hjördis. Hjördis tycker mycket om Gösta men hon älskar honom inte. Hjördis har spanat in en kille på högskolan. Det är Jörgen, fast det vet hon inte ännu. Inte heller vet hon hur mycket Jörgen tänker på Gösta. Det vet för övrigt inte Gösta heller.

Gösta, Hjördis och Jörgen går i terapi. En timme varje vecka träffar de terapeuten Göta Land för att prata om sina kärleksproblem. Gösta träffar Göta Land på måndagar, Hjördis träffar henne på tisdagar och Jörgen träffar henne på onsdagar. Det är bara med Göta Land som de vågar prata om så allvarliga saker som kärlek.

Faktaruta: terapi. Det som till vardags kallas att ”gå i terapi” handlar om att få behandling för sina psykiska och sociala problem och besvär. Terapi består oftast av regelbundna samtal med, till exempel, en psykoterapeut. Behandlingen kan ske individuellt eller i grupp. Det är ganska vanligt att gå i terapi i Sverige. Vissa går även i förebyggande syfte. Ungefär var fjärde svensk – 26 procent – kommer att gå i terapi någon gång under sitt liv.